Kako će zaposleni u najvećim kompanijama raditi ove godine?

Nove norme u načinu rada nakon pandemije biće oslonjene na fleksibilnost radne snage. Međutim, kako javlja CNN, a prenosi Investitor.me, kompanije zauzimaju različite pristupe načinu rada, pa neke obavezuju svoje zaposlene na rad na daljinu, dok se drugi opredeljuju za hibridni pristup u kojem zaposleni deo vremena provode u kancelariji, a ostatak rade od kuće.

Evo pogleda kako će izgledati rad nakon pandemije u nekim velikim kompanijama:

Google

Zaposleni će se vratiti se u kancelarije tek u septembru ove godine i možda ih neće biti tamo sve vreme od ponedeljka do petka.

Tehnički div testiraće model fleksibilne radne nedelje, prema kojem bi zaposleni u kancelarije dolazili tri dana u toku sedmice. Kompanija takođe menja uslove rada u samim kancelarijama, kako bi obezbedili adekvatne prostore za sastanke timova.

Reddit

Kompanija sa sedištem u San Francisku najavila je da će omogućiti većini svojih zaposlenih da rade odakle god žele, bilo u kancelariji, na daljinu ili malo od oboje. Kompanija je takođe saopštila da, ako zaposleni odluče da se presele, njihova plata neće biti smanjena.

Microsoft

U oktobru je Microsoft objavio da rad od kuće manje od polovine radnog vremena smatra “standardom” za većinu radnih mesta, zajedno s fleksibilnošću rasporeda.

“Kako vreme ide, cilj nam je da ponudimo što veću fleksibilnost za podršku pojedinačnim stilovima rada, istovremeno uravnotežujući poslovne potrebe i osiguravajući da živimo na svoj način”, stoji u blogu.

Twitter

Neki zaposleni Twittera koji rad od kuće žele da učine stalnim, moći će to da urade, potvrdila je kompanija ranije ove godine.

Dropbox

U oktobru je Dropbox rekao da postaje “prvo virtuelni”. To znači da će gotovo 3.000 zaposlenih većinu vremena raditi na daljinu i ići će u kancelariju samo kad su potrebni saradnički i team building poslovi.

Kompanija takođe preuređuje svoje kancelarije kako bi olakšala ovu smenu, uključujući uklanjanje pojedinačnih stolova.

Coinbase

Berza kriptovaluta takođe je najavila da će prihvatiti rad na daljinu te da će to biti standard.

Suosnivač i izvršni direktor Brajan Armstrong rekao je zaposlenima u maju da to znači da većina njih koji radije rade na daljinu to može nastaviti i dalje. A i oni koji sada rade u kancelariji, mogu promeniti način kada god to požele.

“Za mnoge zaposlene to će verovatno biti kombinacija oba modela. Ali za sve nas, biti udaljeni prvo zahteva promenu načina razmišljanja i promenu ponašanja. To se odnosi na sve nas, bez obzira jesmo li u kancelariji, jedan dan u nedelji, pet ili nijedan”, kazao je.

Unilever

Unilever testira četvorodnevnu radnu nedelju uz punu platu za svoje radnike na Novom Zelandu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde