JYSK zaposlenima u Srbiji isplatio 50 miliona u bonusima

Kompanija JYSK isplatila je svojim zaposlenima godišnji bruto bonus koji iznosi 50.512.103,04 dinara, saopšteno je.

Kako je danski maloprodajni lanac i tokom 2020./2021. finansijske godine poslovao veoma uspešno, pojedinačni bonusi zaposlenih koji rade u prodavnicama prema ostvarenom rastu prometa dostigli su iznose do gotovo 500.000 dinara, kažu u kompaniji. 

JYSK navodi da je tokom finansijske godine 2020./2021. najuspešniji tim sa najvećim isplaćenim bonusom bio iz prodavnice na beogradskoj adresi na Karaburmi, a prate ga timovi iz Novog Sada iz Maxton centra i JYSK prodavnice u Kraljevu.

„Veoma sam ponosan na ceo svoj tim! Ova nagrada je prvenstveno rezultat kvalitetnog rada sa kupcima, fokusa na ključne stavke i timske saradnje. Najbolje od svega je to što svake godine imamo jednaku šansu da ostvarimo još veći bonus i zaista je sve u našim rukama“, rekao je za Bonitet.com Milan Vojisavljević, Store manager u JYSK radnji na Karaburmi.

Danska kompanija isto je učinila i u državama regiona, pa je tako u Hrvatskoj isplaćeno 2.950.929,86 kuna (oko 46 miliona dinara) godišnjeg bruto bonusa zaposlenima, dok je u BiH taj iznos 362.987 KM (oko 21 milion dinara), izveštavaju tamošnji mediji. 

Vesna Kukić Lončarić, country manager u kompaniji JYSK, istakla je da se ovakav način nagrađivanja pokazao izuzetno uspešnim.

„JYSK  je ponosan na ovaj sistem bonusa jer smatramo da motiviše naše zaposlene, a pravila su jako jednostavna i svima poznata. Naime, zaposleni u svakoj našoj prodavnici imaju mogućnost da ostvare bonus u skladu sa rastom prometa pojedine radnje u odnosu na prethodnu godinu. To znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih prodavnica, a visina bonusa zavisi samo od rasta prometa, dakle gornja granica iznosa ne postoji. Ovakav sistem se pokazao veoma uspešnim jer su naši zaposleni motivisani za rad, a budući da se bonus na promet isplaćuje na temelju zajedničkog rada bez obzira na radno mesto u prodavnici, ovaj model podstiče i timsku atmosferu. Na kraju, imamo zadovoljne zaposlene i kupce koji dobijaju najkvalitetniju uslugu”, izjavila je Kukić Lončarić.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde