Južnokorejski gigant ulaže 22 mlrd dolara u SAD

Drugi najveći konglomerat u Južnoj Koreji SK Group ulaže 22 milijarde dolara u Sjedinjene Države, u oblasti visokog prioriteta, kao što su proizvodnja čipova i čista energija.

Lideri SK Group sastali su se virtuelno sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom kako bi objavili značajan sporazum, za koji se očekuje da će otvoriti više od 15.000 novih radnih mesta u SAD.

Iako tačan vremenski okvir za investicije nije objavljen, Bajden je rekao da korporativni gigant sa sedištem u Seulu planira da poveća svoju radnu snagu u SAD sa 4.000 na 20.000 ljudi do 2025., piše CNN.

SK Group je saopštila da će sredstva usmeriti na povećanu proizvodnju i razvoj poluprovodnika, baterija za električna vozila i farmaceutskih proizvoda.

Do 14 milijardi dolara biće investirano na izgradnju dve nove gigafabrike u Tenesiju i Kentakiju, u zajedničkom poduhvatu sa Fordom (F), rekao je predsednik grupe Tae-von Čei u izjavi koju je objavila Bela kuća.

CNN napominje da je ova vest stigla pošto je SK Hynix, jedinica za proizvodnju čipova grupe, u sredu upozorila da očekuje pad prodaje elektronskih komponenti u narednim mesecima.

Iako je kompanija imala snažnu prodaju u drugom tromesečju — sa svojim prihodom koji je dostigao rekordno visok nivo — predviđa usporavanje potražnje za memorijskim čipovima u drugoj polovini godine.

Kompanija je drugi najveći svetski proizvođač čipova fleš memorije i, između ostalih brendova, dobavljač za Apple.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde