JP Morgan: Bitcoin će dugoročno dostići vrednost od 146.000 dolara

Analitičari JP Morgan Chase-a objavili su u ponedeljak «vrlo hrabru» dugoročnu ciljanu cenu za bitcoin, tvrdeći da bi najvažnija kriptovaluta mogla dostići i nivo od 146.000 američkih dolara. 

Dugoročni potencijal za ogroman daljnji rast oni vide u tome što se bitcoin takmiči sa zlatom za investicijske tokove. 

Tržišna kapitalizacija bitcoina – izračunata množenjem cene s ukupnim brojem novčića u opticaju – trenutno iznosi preko 575 milijardi dolara. Prema JP Morganu, morao bi se popeti 4,6 puta što bi bio ekvivalent količini od 2,7 biliona dolara ulaganja u zlato iz privatnog sektora, prenosi Seebiz.

Da bi tržišna vrednost bitcoina dosegla taj nivo, njegova volatilnost cena trebala bi znatno da padne kako bi institucionalni investitori dobili poverenje potrebno za velike uloge. Bitcoin je poznat po svojoj pojačanoj volatilnosti, a u ponedeljak je naglo pao, nakratko i ispod 30.000 dolara, samo nekoliko dana nakon što je dostigao taj nivo.

Ipak, ljubitelji kriptovaluta moraće biti strpljivi da bi doživeli ovo o čemu pišu analitičari JPMorgana.

“Konvergencija volatilnosti između bitcoina i zlata verovatno se neće dogoditi brzo i vidimo to kao višegodišnji proces. To implicira da bi se gornji teorijski cilj cene bitcoina od 146.000 američkih dolara trebao smatrati dugoročnim ciljem, a time i neodrživim ciljem cene za ovu godinu. „

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde