Još loših vesti na tržištu kriptovaluta

Mesec dana nakon dramatičnog pada kriptovalute TerraUSD  i tokena Luna, kao i vesti da je bitcoin na jednoipogodišnjem minimumu, svet kriptovaluta zadesila je još jedna loša vest.

Kripto zajmodavac Celsius danas je objavio da će pauzirati povlačenje novca, navodeći „ekstremne tržišne uslove“.

Kompanija je najavila da će takođe pauzirati svoje proizvode za zamenu i prenos, a nije dat vremenski okvir za nastavak povlačenja.

„Radimo s jedinstvenim fokusom: zaštititi i sačuvati imovinu kako bismo ispunili svoje obveze prema klijentima. Naš krajnji cilj je stabilizacija likvidnosti i vraćanje isplata, zamene i prenosa između računa što je brže moguće. Pred nama je puno posla jer razmatramo različite opcije, ovaj proces će potrajati i može doći do kašnjenja“, stoji u objavi na blogu.

Update: Najveća svetska kripto berza po volumenu trgovanja, Binance je u ponedeljak privremeno pauzirala isplate bitcoina (BTC) „zbog zastoja transakcija koja je uzrokovala zaostatke“.

Šta je Celsius?

Celsius je platforma za kreditiranje kriptovaluta. Kompanija dozvoljava svakome da pozajmi kriptovalute i zaradi kamate za zajmodavce. Jedna od njegovih fraza je „Pozajmi kao milijarder“.

Celsius, preko svog CEL tokena, obećava „finansijske nagrade“ čak 30% dodatnih prinosa nedeljno. Kada je prošlog oktobra prikupila 400 miliona dolara od investitora predvođenih WestCap-om i kanadskim Caisse de Quebec (CDPQ), Celsius Network je videla da je njena procena porasla na 3 milijarde dolara. Kompanija želi da bude posrednik između tradicionalnih finansija i sfere kriptovaluta.

Kompanija je nedavno smenila svog glavnog finansijskog direktora, nakon što je izraelska policija 2021. uhapsila bivšeg finansijskog direktora Jarona Šalema. Cena Celsius-ovog CEL tokena pala je preko 50% nakon što je objavljena ova informacija.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde