Još jedan gigant koji upozorava da ljudi manje kupuju zbog inflacije

Procter & Gamble, vlasnik Tide-a, Ariel-a, Fairy-a  i drugih vodećih brendova za domaćinstvo, upozorio je da potrošači počinju da smanjuju svoju potrošnju kako raste zabrinutost zbog inflacije.

P&G je zabeležio rast prodaje od 7% tokom poslednjeg kvartala koji se završio 30. juna, što je njegov najveći rast u poslednjim godinama. Kompanija je uspela da ‘progura’ više cene za potrošače, ali njen obim prodaje je opao za 1% u prošlom kvartalu.

Kompanija je prognozirala rast prodaje između 3% i 5% za narednu fiskalnu godinu, što je pad sa 7% tokom poslednje fiskalne godine.

U razgovoru sa analitičarima, čelnici P&G-a su rekli da, iako potrošači i dalje kupuju potrepštine za domaćinstvo, počinju da menjaju svoje ponašanje prilikom kupovine.

Na primer, potrošači ne pune svoje zalihe onoliko koliko su to radili na početku pandemije, i kupuju više brendova privatnih marki, posebno kada je u pitanju papir i roba bazirana na papiru.

Potrošački gigant nije prva kompanija koja upozorava da potrošači smanjuju potrošnju.

Walmart i Best Buy su prošle nedelje saopštili da su mnogi kupci smanjili potrošnju na diskrecionu robu kao što su odeća i elektronika kako bi se fokusirali na plaćanje osnovnih stvari.

„Sve veći nivoi inflacije kada su u pitanju hrana i gorivo utiču na to kako potrošači troše“, rekao je izvršni direktor Walmart-a Dag Mekmilon, prenosi CNN.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde