Jedna od najvećih kineskih tehnoloških kompanija profit u drugom kvartalu daje za projekte za ruralni razvoj

Jedna od najvećih kineskih tehnoloških kompanija Pinduoduo obećala je da će svoj profit u drugom kvartalu 2021.godine dati projektima za ruralni razvoj u zemlji.

Firma za e-trgovinu u utorak se obavezala da će donirati 372 miliona dolara zarađenih u aprilu, martu i junu, za razvoj kineskog poljoprivrednog sektora i ruralnih područja. Pinduoduo očekuje da će ukupno donirati 1,5 milijardi dolara za takve svrhe.

Ovo je važan i izazovan zadatak u koji ćemo strpljivo ulagati„, rekao je Čen Lei, predsednik i izvršni direktor kompanije, dodajući da će lično nadgledati projekat.

Kompanija je u junskom kvartalu prvi put objavila profit kao kompanija sa čijim se akcijama trguje na berzi, a od momenta kada je to postala pre tri godine, Pinduoduo nikada nije isplatio dividendu. Međutim, akcije kompanije su se više nego utrostručile.

Ovaj postupak kompanije Pinduoduo sličan je onom koji je napravila kompanija za internet i igre na sreću Tencent prošle nedelje, kada su najavili da će uložiti 7,7 milijardi dolara u postizanju cilja da Pekinga bude mesto „zajedničkog prosperiteta“ za sve ljude. 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde