Jedna od najvećih akvizicija u istoriji Google-a

Kompanija Google je objavila da je postigla dogovor o kupovini firme za sajber bezbednost Mandiant za oko 5,4 milijarde dolara.

Ovo je navode američki mediji jedna od najvećih akvizicija u istoriji tehnološkog giganta.

„Kupovina Mandiant-a dopuniće postojeći i uspešan Google Cloud u oblasti bezbednosti“, rekli su u zajedničkoj izjavi Google i Mandiant.

 „U kombinaciji sa bezbednosnim ponudama Google Cloud-a, akvizicija će pomoći preduzećima na globalnom nivou da ostanu zaštićena u svakoj fazi ciklusa bezbednosti.“

Za Mandiant je bio zainteresovan i Microsoft.

O Mandiant-u

Mandiant se fokusira na obaveštajne podatke o pretnjama, odgovor na incidente i testiranje sajber bezbednosti. Zaslužan je za otkrivanje hakovanja Solar Winds-a, razornog upada u sisteme brojnih saveznih agencija i privatnih preduzeća. Lansiran je 2004. godine, a kupio ga je FireEye 2013. godine. Postao je nezavisna kompanija nakon što je FireEye prodao svoje poslovanje sa proizvodima prošle godine za 1,2 milijarde dolara.

Akvizicija dolazi u trenutku kada kompanije možda osećaju povećanu zabrinutost za sajber bezbednost s obzirom na rat Rusije sa Ukrajinom. Poslednjih nedelja, američki zvaničnici su upozoravali kompanije i lokalne vlade na pretnju od napada na sajber bezbednost, s obzirom da su ruski hakeri ranije krenuli na američke mete.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde