Javni poziv Ministarstva privrede za preduzetnike

Ministarstvo privrede objavilo je javne pozive za realizaciju tri projekta, odnosno programa za podršku razvoju preduzetništva kroz razvojne projekte u 2021. godini, za početnike u poslovanju i žene preduzetnice i mlade.

Što se tiče programa podsticanja razvoja preduzetništva, za njegovu realizaciju je namenjeno 200 miliona dinara i to predstavlja namenska bespovratna sredstva-subvenciju, a opšti cilj Programa je podrška investicijama i podsticaj bržem privrednom razvoju.

Specifični ciljevi projekta su povećanje vrednosti i obima proizvodnje i prometa, podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja, podrška zapošljavanju, internacionalizacija poslovanja i uključivanje privrednih subjekata u lance dobavljača velikih sistema, podrška za investicije u izgradnju i proširenje proizvodnih kapaciteta, podsticanje inovativnosti, digitalizacije i primene novih tehnologija, jačanje konkurentnosti i podsticanje zaštite životne sredine.

Što se tiče namene, sredstva opredeljena Programom namenjena su za kupovinu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono održavanje proizvodnog prostora ili poslovnog prostora koji je u sastavu proizvodnog prostora, ili prostora za skladištenje sopstvenih proizvoda, sirovina i repromaterijala.

Što se tiče Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike  u poslovanju u 2021. godini koji ministarstvo sprovodi u saradnji sa Fondom za razvoj, ukupna  raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa su 150.000.000 dinara.

Preostali iznos investicionog ulaganja privrednih subjekata finansiraće se iz kredita Fonda.

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije dve godine u odnosu na godinu podnošenja zahteva.

Kada je reč o Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade u 2021. godini ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa opredeljeno je 100.000.000 dinara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde