Izraelci preuzimaju podgorički Delta City Mall u narednih 6 meseci

Južnoafrički investicioni fond za nekretnine Hyprop Investments saopštio je da je povećao svoj udeo od 78 odsto u četiri trgovačka centra – u Bugarskoj, Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji do potpune kontrole, te da će nastojati da dovrši dogovoreno raspolaganje Delta City Mall-om Podgorica u Crnoj Gori u narednih šest meseci.

Ranije je saopšteno da je zaključena prodaja najvećeg šoping mola u Crnoj Gori izraelskoj kompaniji BIG Shopping Centers za 95 miliona evra.

Preko svoje podružnice Hystead Limited sa sedištem u Velikoj Britaniji, Hyprop Investments sada u potpunosti poseduje Skopje City Mall u Sjevernoj Makedoniji, City Center One East i City Center One West u Hrvatskoj, kao i The Mall u Bugarskoj, prenosi Investitor.me.

Transakcije su povećane na 32% ukupne izloženosti istočnoj Evropi njegovog imovinskog portfelja i pojednostavile njegovu strukturu, naveo je Hyprop u saopštenju.

“Ispunili smo sve uslove transakcije Hystead, uključujući i odobrenje deoničara na glavnoj skupštini održanoj u petak 25. marta”, rekao je izvršni direktor Hyprop-a Morn Vilken.

Kompanija je dodala da je diverzifikacija svoje izloženosti premium maloprodajnim centrima u istočnoj Evraopi sredstvo za ublažavanje učinaka slabije južnoafričke ekonomije, budući da će se Hyprop kratkoročno fokusirati na jačanje svog bilansa i nastavak repozicioniranja svog portfelja. Portfelj će se revidirati svake godine kako bi se osiguralo da ima imovinu koja je u skladu sa strategijom fonda za ulaganja u nekretnine, pojasnili su.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde