IT akvizicija: Kompanija iz Čačka kupila studio iz Novog Sada

Kompanija Quantox kupila je novosadski Crowded Room Studio (CRS) i tako obezbedila ekipu sa iskustvom u razvoju digitalnih proizvoda, ali i poznavanjem rada u startap okruženju.

CRS je nastao 2014. godine i tim je od tada bio fokusiran na kreiranje mobilnih aplikacija, od rešenja za edukaciju i društvenih mreža, pa sve do video igara koje su razvijali za klijente iz SAD, Australije, Holandije, Italije, Nemačke i Kuvajta.

„Pripajanje velikoj internacionalnoj kompaniji kao što je Quantox je pre svega jedna velika prilika za sve nas u CRS-u da radimo na većim i kompleksnijim projektima, sa klijentima koji imaju značajno učešće na svetskom tržištu, te samim tim dalji razvoj znanja zaposlenih. Na ovaj način, naši zaposleni dobijaju otvarena vrata za saradnju sa najvećim svetskim kompanijama“, izjavio je za Netokraciju direktor kompanije Crowded Room Studio Bojan Trobok.

Filip Karaičić, glavni izvršni direktor kompanije Quantox Technology, koja je ove godine dobila i nagradu EY Brzorastući Preduzetnik godine, na novo pojačanje gleda kao na nastavak planova i strategije koja obuhvata razvoj ovog segmenta u kompaniji i priključenje globalnom startap ekosistemu.

„Od primarne eskpertize u razvoju mobilnih aplikacija i web platformi do startap znanja i iskustva, nove kolege i energija će sigurno pružiti snažno pojačanje za naš tim u oblastima u kojima želimo da dalje napredujemo u budućnosti“, dodaje on.

Osnovani u Čačku

Quantox Technology završila je 2021. godinu akvizicijom mobile dev studija Bstorm, a u pripremi su nove akvizicije i širenje dev centara na tržišta Zapadne Evrope

Quantox Technology nastao je u Čačku 2006. godine i ističe se po pitanju decentralizacije odnosno širenja po manjim gradovima u Srbiji.

Kompanija danas broji više od 550 stručnjaka koji rade u 13 razvojnih centara u čak sedam zemalja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde