Intesa uložila 40 miliona funti u firmu koja razvija core banking tehnologiju

Intesa Sanpaolo, najveća italijanska banka prema ukupnoj imovini i jedna od najprofitabilnijih i najodrživijih finansijskih institucija u Evropi, odabrala je Thought Machine, firmu sa sedištem u Velikoj Britaniji koja razvija core banking tehnologiju, za pokretanje svoje nove platforme za digitalno bankarstvo.

U okviru ovog partnerstva, Intesa Sanpaolo uložila je 40 miliona funti u Thought Machine kako bi postala deo priče o rastu ove firme. Intesa Sanpaolo odabrala je Vault, core banking program Thought Machinea, za pokretanje Isybank, nove platforme za digitalno bankarstvo koja je nedavno najavljena kao deo poslovnog plana Grupe za 2022. – 2025. Isybank će u početku biti usmeren na 4 miliona klijenata masovnog tržišta Intese Sanpaolo u Italiji sa širokim spektrom usluga digitalnog bankarstva te će uticati na strukturno smanjenje troškova grupe.

Intesa Sanpaolo također je navela da namjerava proširiti core banking platformu Thought Machinea na širu infrastrukturu grupe jer nastavlja s velikim ulaganjima u digitalnu transformaciju banke, zamenjujući core tehnologiju baziranu na mainframe-u i prelazak na cloud infrastrukturu. Vault je odabran zbog svoje fleksibilnosti za pružanje usluga klijentima u više valuta i u više zemalja – s time da je banka najavila da namerava da proširi ulogu Thought Machine-a i na druge segmente osim masovnog tržišta, kako u Italiji tako i na međunarodnom nivou.

Thought Machine postao je de facto opcija za velike banke koje sprovode temeljnu transformaciju. Nijedan drugi core banking dobavljač nema toliko klijenata u ovom sektoru. Popis klijenata Thought Machinea uključuje JPMorgan Chase, Lloyds Banking Group i Standard Chartered i ostale klijente širom sveta. Firma je prikupila više od 340 miliona dolara i njena vrednost premašila je milijardu dolara. Ima sedište u Londonu i regionalne kancelarije u Njujorku, Singapuru i Sidneju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde