Infobip preuzima Netokraciju

Infobip, vodeća IT kompanija u regionu i prvi regionalni ‘jednorog’ (startap procenjen na preko milijardu dolara), preuzima Netokraciju, poslovno-tehnološki magazin koji je u regionu prisutan preko 13 godina, saopštila je Netokracija.

Infobip je u aprilu prošle godine preuzeo konferenciju Shift, s ciljem snažnijeg pristupa developerskom ekosistemu, a preuzimanje Netokracije još je jedan značajan korak u tom smeru.

„Akvizicijom Netokracije cilj je osnažiti developersku zajednicu pružajući joj vrhunski developerski sadržaj „za developere“ i „od developera“ te dodatno podići vrednost IT-ja u društvu. Takođe, sinergijom Infobip Shift konferencije i Netokracije želimo da dosegnemo developersku zajednicu na drugim tržištima“, poručio je Ivan Burazin, Infobipov član Uprave za developersko iskustvo.

„Infobip Shift će s Netokracijom u Srbiji i Hrvatskoj još snažnije predstavljati i pratiti razvoj lokalnog tehnološkog, startap i developerskog ekosistema, dok globalno širenje Netokracije potencijalno ima mogućnost da poveća odjek uspešnih domaćih priča“.

Kako se navodi, Netokracijin dvanaestočlani tim, na čelu s osnivačem Ivanom Brezakom Brkanom, postaće deo Infobipovog odeljenja za developersko iskustvo koji vodi Ivan Burazin.

Ivan Brezak Brkan, preuzeće ulogu Infobipovog Direktora za developerski sadržaj i uz Marka Mudrinića i Marka Tadića, vodiće tim kojem će u fokusu biti kreiranje različitog sadržaja za developere, poput web, blog, video, podcast sadržaja i drugih.

Uz to, Netokracija će u sklopu Infobip Grupe nastaviti da posluje kroz nezavisno uredništvo pod vođstvom Mie Biberović.

Netokraciju je pre 13 godina osnovao Ivan Brezak Brkan, a danas posluje u Hrvatskoj i Srbiji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde