Indijski milijarder skuplja 10 mlrd dolara za ekspanziju poslovanja

Indijski milijarder Gautam Adani i njegova porodica u ranim su razgovorima sa investitorima, uključujući singapurske investicione firme Temasek i GIC, s ciljem da prikupe najmanje 10 milijardi dolara za finansiranje ekspanzije poslovanja u oblasti čiste energije, luka i cementa, javile su novine Mint, a piše Reuters.

Adani Grupa će tokom naredne decenije uložiti više od 100 milijardi dolara, najveći deo planiranog kapitala, u posao energetske tranzicije, rekao je prošlog meseca predsednik Grupe Adani, dok konglomerat od luka do energije ubrzava ionako agresivan plan širenja, prenosi Investitor.me.

Članovi porodice Adani i najviši rukovodioci grupe održali su razgovore sa nekoliko potencijalnih investitora, navodi se u izveštaju Minta, navodeći dve osobe koje direktno poznaju Adani grupu i planove porodice Adani.

Susreti sa zapadnoazijskim i američkim investitorima

Prometori grupe i najviši menadžment bili su u Singapuru prošle nedelje nakon susreta sa zapadnoazijskim i američkim investitorima, rekao je jedan od ljudi, preneo je Reuters.

Pozivajući se na drugi izvor, u izveštaju se navodi i da će kapital biti prikupljen višestrukim tranšama i verovatno prodajom udela u firmama grupe ili entitetima povezanim s prometorskom grupom.

Singapurski državni fond GIC i Adani Group nisu odmah odgovorili na zahteve Reutersa za komentar. Kompanija Temasek je saopštila da ne komentariše tržišne špekulacije i glasine.

Indijski milijarder i akvizicije u biznisu sa cementom

Grupa je prošlog meseca završila kupovinu indijskih proizvođača cementa, Ambuja Cements i ACC. Grupa Adani je tako postala drugi najveći proizvođač cementa u zemlji. Danas je objavljeno da su u razgovorima sa kompanijom opterećenom dugovima Jaiprakash Power Ventures Ltd.. Cilj je kupovina njihovog biznisa sa cementom, a cena je prema izveštajima medija oko 600 miliona dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde