Ima 88 godina, a razmišlja o biznisu svoje kompanije 2050.

Već razmišljam o razdoblju od 2030. do 2050. godine, kaže 88-godišnji Reinhold Vurt, vlasnik Wurth Group, korporacije koja je, na primer, prošle godine imala prodaju od preko 17 milijardi evra.

Čovek koji je davne 1949.godine, sa 14 godina ušao u firmu svog oca kao drugi zaposleni i prvi praktikant, a sa 19 godina je već preuzeo, rekao je u intervjuu za Poslovni dnevnik da takvim razmišljanjem želi da “postavi temelje za budućnost”.

“U budućnosti će nam trebati puno više veštačke inteligencije u kompaniji, s računarima i robotima koji će podržavati naše zaposlene”, kaže Vurt i dodaje:

 “Zato mladima stalno govorim da se bave informatikom. Što je bolje znanje informatike, to su bolji izgledi za budućnost.”

Nekada je bila važna samo prodaja i preuzimanje narudžbina

Vurt kaže da su nekada zaposlenima jedini zadaci bili prodaja proizvoda i primanje narudžbina. Danas se, međutim, kupci sve više oslanjaju na online kupovinu, kaže.

“To se odražava u našoj prodaji: gotovo je neverovatno, ali 2020. godinu zaključili smo s istom dobiti kao 2019. godinu. U fiskalnoj godini 2021. čak smo postavili novi rekord, ostvarivši 17,1 milijardu evra prodaje. Danas su naši prodajni predstavnici ambasadori kompanije koji iniciraju uvođenje i etabliranje novih proizvoda na tržištu”.

Tradicija, kvalitet i razvoj

Wurth je jedna od najvećih nemačkih kompanija koja nije na berzi, a osim prodaje, bave se i istraživanjem razvojem te godišnje prijave 60-ak patenata.

Reinhold Vurt je od samih početaka oblikovao korporativnu kulturu koja je zasnovana na vrednostima kao što su optimizam, dinamika, duboko poštovanje prema radnicima i njihovim postignućima, kao i spremnost da se ponudi najbolja moguća usluga kupcima. Sve to je u značajnoj meri doprinelo uspehu porodičnog preduzeća.

Betina Vurt, ćerka Reinholda Vurta, kao predsednica Savetodavnog odbora Wurth Grupe nastavlja ovu tradiciju.

U Srbiji Wurth radi od 1996.godine.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde