I zvanično: Geox prestaje sa radom u Srbiji

Italijanska kompanija Geox obavestila je radnike da je doneta odluka o pokretanju postupka likvidacije i gašenja društva, objavio je Vranjski onlajn magazine, a prenose domaći mediji.

U saopštenju se navodi i da se u Geox-u kontinuirano smanjuje proizvodnja još od 2018. godine, a naročito tokom prošle i ove godine, kako se navodi „čak i ispod granica rentabilnosti“.

Među razlozima za gašenje navodi se i gašenje velikog broja Geox-ovih prodavnica širom sveta, pad tražnje za klasičnom kožnom obućom, mokasinama i baletankama, kao i rast tražnje za sportskom obućom (posebnom patikama) koja se ne proizvodi u Srbiji.

Navodi se i da radnicima prestaje radni odnos i da će im pojedinačno biti dostavljeno rešenje o prestanku radnog odnosa.

To obaveštenje je prvo „zvanično” obraćanje zaposlenima u kompaniji u Vranju.

Nakon dvomesečnih spekulacija i potvrda iz državnog vrha, italijanska fabrika definitivno odlazi iz Vranja, dok će zaposleni moći da ostvare pravo na naknadu preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

U međuvremenu, iz državnog vrha je najavljeno da dolazi novi investitor, kao i da će osamdeset odsto radnika koji su ostali bez radnog mesta zatvaranjem fabrike obuće italijanske kompanije Geox u Vranju dobiti novi posao.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde