I to se desilo: TikTok prestigao Google

TikTok servis za razmenu kratkih video snimaka je u 2021. godini postao najposećeniji internet domen na svetu, našavši se ispred prošlogodišnjeg lidera kao što su Google, koji je deo holdinga Alphabet, prema podacima američke tehnološke kompanije Cloudflare Radar.

Treće mesto na listi najposećenijih domena, uključujući veb-sajtove i aplikacije, u godini na izmaku je zauzela društvena mreža Facebook, četvrto – Microsoft, a peto – Apple.

U prvih 10 su i Amazon, Netflix, Youtube, Twitter i Whatsapp.

TikTok je prvi put izbio na prvo mesto 17. februara i od 10. avgusta je gotovo svakog dana bio ispred Google-a u pogledu poseta. Prema podacima Sensor Tower, aplikacija TikTok do jula ove godine “skinuta” je tri milijardi puta.

Mreža u vlasništvu kineske kompanije Bytedance, ranije je prijavio više od milijardu aktivnih korisnika mesečno.

Od svog lansiranja 2018.godine TikTok je stvar kontroverzi, od zabrana u Indiji, do problema u SAD sa objavljenim sadržajem za maloletnike. Povezivali su je da radi pod nadzorom kineske države ali su to iz kompanije opovrgli.

TikTok Kitchen

Video snimci o hrani i receptima postali su ključni deo uspeha TikTok-a, a viralni snimci dobijaju milione pregleda.

Kao rezultat toga, u SAD će u martu biti pokrenuta nova usluga dostave hrane pod nazivom TikTok Kitchen, koja će ljudima omogućiti da naručuju jela koja su prvobitno napravljena u viralnim video snimcima.

Jelovnik će se zasnivati na najviralnijim trendovima i uključivaće kurseve poput priprema “paste sa fetom” koju je Google rangirao kao najtraženije jelo 2021.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde