I Reddit izlazi na berzu

Onlajn platforma Reddit stvarala je „oluje“ na investicionim tržištima, a njeni rukovodioci sada su podneli zahtev da ova kompanija bude listirana na berzi.

Inovativni sajt koji omogućava ljudima da uspostave specijalizovane forume postao je popularna lokacija za kupovinu i prodaju berzanskih saveta.

Štaviše, forum WallStreetBets ima oko 11,6 miliona članova i pripisuje mu se uticaj na cene akcija kompanija GameStop i AMC, piše Capital.com.

Procena vrednosti kompanije Reddit za IPO još nije potvrđena, ali posmatrači iz ove industrije spekulišu da bi mogla biti između 10 i 15 milijardi dolara.

U nizu objava koje su stizale iz ove kompanije u toku prošle godine, otkriveno je da je ona bila uključena u runde finansiranja koje predstavljaju “strateške investicije za rast”. U to su bili uključeni i planovi za međunarodno širenje i rast broja zaposlenih. Runde finansiranja su, u međuvremenu, doprinele proceni vrednosti u iznosima od više milijardi.

Kompanija je, kroz runde finansiranja, do sada sakupila 1,33 milijarde dolara. Međutim, pre finansiranja procenjena vrednost kompanije bila je 9,59 milijardi dolara, pokazuju podaci firme PitchBook.

Ispitivanje pre listiranja

Postoji mogućnost da će poslovanje kompanije Reddit biti veoma detaljno ispitano pre listiranja, navodi viša analitičarka u sektoru za institucije i tržišta firme Hargreaves Lansdown Suzana Striter, prenosi Biznis.rs.

Ona navodi da su društvene mreže prošle kroz prilično nestabilnu godinu zbog odluke regulatora da suzbije širenje pogrešnih informacija u toku pandemije. Dodaje da bi to moglo stvoriti povoljno okruženje za listiranja ove vrste, sa investitorima kojima će garancija za ulaganja biti regulisani sadržaj na platformi.

“Za Reddit ovo stvara još kompleksniju situaciju, uzimajući u obzir da je forum WallStreetBets privukao mnogo pažnje. Osim toga, korisnici platforme su se okrenuli takozvanim ‘meme akcijama’ u toku pandemije, koje su takođe privukle pažnju regulatora”, navodi Striter.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde