Huawei CEO: iPhone 12 je najbolji pametni telefon na svetu

Izvršni direktor kompanije Huawei Ren Zhengfei pohvalio je Apple istakavši da je iPhone 12 trenutno najbolji pametni telefon na svetu, prenose svetske agencije.

On je to izjavio u razgovoru sa međunarodnim medijima, a ocenjuje se da je ovo izgovorio iz strateških razloga. 

Zhengfei je govorio i o glasinama koje u poslednje vreme kruže o tome da Huawei razmišlja o prodaji svog odjeljenja za pametne telefone, kao što se to ranije desilo sa Honor generacijom.

“Odlučili smo da definitivno nećemo prodavati svoje potrošačke uređaje, niti poslovanje sa pametnim telefonima”, rekao je.

Zhengfei je takođe nagovestio da je spreman da razgovara sa američkom vladom u pokušaju da resetuje napete odnose između administracije SAD i Huaweija. Istakao je da je spreman da razgovara sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom. Pritom je ukazao na to kakve bi koristi imale SAD kada bi se ponovo dozvolila saradnja između američkih kompanija i Huaweia.

“I dalje se nadamo da ćemo kupovati velike količine materijala kreiranog u Americi, kao i komponenti i opreme kako bismo svi mogli imati koristi od rasta kineske ekonomije”, istakao je Zhengfei.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde