HTEC se širi u regionu: Akvizirana kompanija iz Banjaluke

HTEC Group, globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda osnovana u Beogradu, akvizirala je WaySeven, tehnološku kompaniju iz Banjaluke koja svoje usluge pruža klijentima iz Silicijumske doline i Evrope.

Akvizicija će dodatno osnažiti HTEC-ov tim u Banjaluci koji se sa ovom akvizicijom bliži brojki od 200 zaposlenih, navodi se u saopštenju.

Postignuti dogovor rezultat je zajedničke vizije obe kompanije, ali i potencijala koji donosi rad na najizazovnijim projektima za svetske korporacije. Njihov cilj je, prema rečima direktora inženjerstva i HTEC kancelarije u Banjaluci, Bojana Šukala, da postanu najbolja tehnološka kompanija u Jugoistočnoj Evropi, ali i šire.

“HTEC je prišao WaySeven timu jer smo prepoznali da kompanija njeguje vrednosti slične našima, koje se ogledaju u tome da nam je na prvom mestu zadovoljstvo zaposlenih. Ponosni smo što ujedinjujemo najbolje inženjere u domenu finansijskih tehnologija i što se naše ekspertize savršeno uklapaju i nadopunjuju te očekujemo još ozbiljnije svetske projekte u budućnosti, dodaje Šukalo.

Sa druge strane ova akvizicija je u mnogo čemu važna za kompaniju WaySeven jer njihovim IT stručnjacima otvara mogućnosti za rad sa nekima od najvećih klijenata na svetskom nivou.

“Siguran sam da smo doneli pravu odluku udruživši snage i talente sa HTEC grupom. Naša zajednička želja je da obnovimo inženjerski potencijal Banjauke i uzdignemo ga na nivo koji je imala pre 90-ih, kada je samo kompanija Čajavec zapošljavala preko 2.000 inženjera. Dobra akademska osnova ovde postoji, imamo pametne i sposobne mlade ljude koji žele da ostanu u svom gradu, a na nama je da izgradimo najmoderniji IT centar Istočne Evrope na koji ćemo svi biti ponosni, rekao je Goran Gašić, generalni direktor i jedan od osnivača kompanije WaySeven.

Da podsetimo, HTEC Group je početkom godine objavila partnerstvo sa američkom investitorskom grupom Brighton Park Capital, koja će uložiti 140 miliona dolara u globalni rast kompanije. Krajem godine, kompanija je kupila dizajn studio Momentum Design Lab iz Silicijumske doline. To je bila treća HTEC-ova akvizicija i do sada strateški najvažnija.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde