Hrvatski Infobip preuzeo američku kompaniju

Hrvatska kompanija Infobip, globalna cloud komunikacijska platforma i jedna od vodećih IT kompanija u regionu, sklopila je kupoprodajni ugovor o preuzimanju američke kompanije Peerless Network, globalnog pružaoca VoIP (Voice over IP) usluga sa sedištem u Čikagu.

“Zaključenje transakcije očekuje se sledeće godine nakon zaprimanja uobičajenih regulatornih odobrenja. Vrednost akvizicije poverljiva je informacija, a plaćanje je izvršeno kombinacijom novca i deonica Infobipa. Uprava Peerless Networka ujedno će uložiti delove svojih vlasničkih udela u Peerless Networku u Infobip’, navodi se u saopštenju iz Infobipa, koje prenose hrvatski mediji.

Novo Infobip-ovo preuzimanje nastavlja se na trenutne investicije i raniju akviziciju američke firme OpenMarket s kraja prošle godine u iznosu od približno 300 miliona američkih dolara. Infobip je u prvom kvartalu ove godine zabeležio rast prihoda od 55 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je posledica kontinuiranog organskog rasta i kontribucije preuzimanja OpenMarketa. Ova IT kompanija preuzela je ove godine još i hrvatsku Shift franšizu, kao i vodećeg svetskog pružaoca SMS firewall usluge, irski Anam Technologies.

Prošlog je meseca Infobip osigurao kreditno finansiranje u iznosu od 500 miliona američkih dolara, a finansijski savetnik u transakciji bio je Morgan Stanley, a glavni investitori su, između ostalih, kreditni fondovi pod upravljanjem Ares Management Corporationa i fondovi pod upravljanjem BlackRocka. Novo finansiranje svrstava Infobip u ekskluzivnu grupu renomiranih tehnoloških kompanija visokog rasta i velike vrednosti, a koje su koristile sličan oblik finansiranja. 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde