Hrvatska firma na putu izgradnje najvećeg franšiznog lanca bankomata u Evropi

Hrvatska firma Monestiq kreirala je prvu franšiznu licencu za bankomate u Evropi. Radi se o finansijsko-tehnološkom rešenju što objedinjuje sve potrebne protokole i prava za procesuiranje transakcija te povezuje bankomate s globalnim kartičarskim shemama kao što su Visa i MasterCard, piše Seebiz. 

Time se omogućuje da bankomati rade ono što im i jest svrha: prihvatanje kartica i isplatu novca. Istovremeno, omogućuje se i preduzetnicima da na jednostavan način postanu vlasnici jednog ili više bankomata i pridruže se ekskluzivnom društvu pružilaca usluga u finansijskoj industriji.

“Ovo jest svojevrsna disrupcija u finansijskom sektoru, odnosno demokratizacija delatnosti koja u Hrvatskoj ima trend ubrzanog rasta. Broj bankomata u Hrvatskoj od 2014. do 2019. godine povećan je za više od 60 odsto, a očekujemo da će se uz Monestiqovu licencu taj broj nastaviti povećavati,” kazao je Ivan Dušević, direktor firme Monestiq, za koju kaže kako povezuje znanje i iskustvo jednog od najvećih hrvatskih operatera sistema bankomata s inovativnim softverskim rešenjima.

Cena samog bankomata, kako piše Poslovni dnevnik je između osam i 15 hiljada evra, a situacija na tržištu po kojoj su vlasnici atraktivnih prostora, uglavnom u turističkim centrima, mogli iznajmiti svoj objekt za bankomat i za cenu od hiljadu evra mesečno govori da se radi o profitabilnom poslu u koji će mnogi poželeti da uđu.

Dušević je veliko poslovno iskustvo stekao radeći za vodeće međunarodne konsultantske kompanije, a sada je odlučio stečeno znanje iskoristiti za transformaciju finasijskog sektora u Hrvatskoj. Istakao je kako ove godine Monestiq kreće s hrvatskim tržištem, nakon čega se planira daljnje širenje u Evropi. Kako slična mogućnost ne postoji na “Starom kontinentu”, iz firme su kazali kako već imaju upite za franšizna prava iz Mađarske i Nemačke. Konačni cilj biće izgradnja najvećeg franšiznog lanca bankomata u Evropi.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde