Hoće li Peloton „preživeti“ srčane udare u TV serijama?

Kompanija koja proizvodi opremu za vežbanje Peloton, a koja je najpoznatija po svojim sobnim biciklima i trakama za vežbanje imala je tešku 2021.godinu. Kako je počela nova godina, 2022. biće još teža.

Cena akcija Pelotona je pala za više od 75% prošle godine, a ove godine akcije su pale za skoro 25% i trguju na najnižem nivou u skoro dve godine.

CNBC je prošle nedelje pisao o tome kako Peloton razmišlja o pauziranju proizvodnje na dva meseca, ali je izvršni direktor Džon Foli to kategorisao kao glasine.

Na sve to stiže još jedna čudna situacija. Krajem prošle godine, Peloton je zabeležio pad akcija od 11% odmah nakon što je lik iz serije „Seks i grad“ pod nazivom Zverka umro od srčanog udara, nakon vožnje na Pelotonu. Ove nedelje to je učinjeno sa još jednim likom. Majk Vagner iz serije “Billions” na premijeri šeste sezone doživljava srčani udar. 

Da li će i Peloton preživeti?

Peloton (je u saopštenju naveo da iako razumeju zašto se njihovi proizvodi ponekad prikazuju u televizijskim emisijama, nisu pristali da se njihov brend koristi u seriji „Billions“.

„Kao što je navedeno u samoj emisiji, postoje jake prednosti kardiovaskularnih vežbi koje pomažu ljudima da vode duge, srećne živote“, rekao je portparol Pelotona.

Slučajno ili ne, Vagner je za razliku od Zverke preživeo. Ali pitanje je da li će se to desiti i sa Pelotonom.

Peloton je postao hit za mnoge tokom lockdown-a, ali sada se potrošači vraćaju u teretane, a kompanija se suočila sa određenim PR glavoboljama, od kriza koje zadese izmišljene televizijske likove do opoziva proizvoda. Takođe je veća konkurencija od početnika koji prodaju jeftinije bicikle.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde