Gospođa Tang Ju: Prva virtuelna izvršna direktorka

U jednom našem tekstu od pre koji mesec, postavili smo na kraju pitanje, “da li stvarno treba da se plašimo?” Evo još jedne vesti iz sveta koja može da vas uputi da sebi ponovo postavite isto pitanje.

Kineska gaming kompanija NetDragon Websoft za izvršnu direktorku postavila je virtualnu osobu podržanu veštačkom inteligencijom; virtualna gospođa Tang Ju vodiće poslovanje glavne podružnice kompanije, Fujian NetDragon Websoft.

Tang Ju će donositi odluke koje se tiču svakodnevnog poslovanja, a jedan od glavnih zadataka biće joj da osigura efikasniji sistem upravljanja rizicima, piše Bug.hr.

Ljudski članovi uprave ujedno će je koristiti kao centar baze podataka u stvarnom vremenu i analitički alat. Na kraju, Tang Ju bi trebala da osigura kvalitetno radno okruženje za zaposlene, navodi se u saopštenju kompanije.

Gospođa Tang Ju

„Verujemo da je veštačka inteligencija budućnost korporativnog upravljanja, a naše imenovanje gospođe Tang Ju predstavlja našu predanost veštačkoj inteligenciji kako bismo transformisali način na koji vodimo naše poslovanje i na kraju podstakli naš budući strateški rast“, kažu u kompaniji.

NetDragon Websoft najavljuje da će nastaviti širiti algoritme koji stoje iza Tang Ju kako bi, kažu, „izradili otvoren, interaktivan i vrlo transparentan model upravljanja dok se postupno transformišemo u radnu zajednicu temeljenu na metaverzumu, što će nam omogućiti da privučemo mnogo širu bazu talenata“.

NetDragon Websoft jedan je od najpoznatijih kineskih kreatora internet igara kao što su Eudemons Online, Heroes Evolved, Conquer Online i Under Oath. Kompanija želi da izgradi najveću globalnu zajednicu za online učenje i isporuči integrisana rešenja za učenje svakoj školi u svetu, a poslednjih godina intenzivno razvijaju sektor online obrazovanja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde