Godišnje premije sajber osiguranja – oko pet milijardi dolara

Sajber kriminal je novi izazov koji donosi pandemija, pišu finansijski portali u svetu. Promene koje su se dogodile u našem životu, poput načina na koji učimo, kupujemo i radimo usled pandemije izazvale su češću primenu digitalizacije, ali to nije uvek dobra strategija jer takođe dovodi do sajber rizika. 

Godišnji izveštaj Globalne Federacije asocijacije osiguranja  (Global Federation of Insurance Associations – GFIA) predstavio je analizu u vezi sa sajber napadima koji su se povećali tokom poslednjeg perioda zbog pandemije izazvane koronavirusom. U stvari, efekti virusa povećali su potražnju za sajber osiguranjem, posebno zbog brzog razvoja metoda sajber kriminalaca.

„Godišnje premije sajber osiguranja na globalnom nivou trenutno iznose oko pet milijardi dolara, ali godišnji troškovi sajber kriminala već iznose više od 700 milijardi dolara“, procenjuje se u izveštaju S&P „Global Ratings“ iz septembra 2020. godine. 

Globalna Federacija – GFIA razmatra šta će pandemija značiti za nadzor sajber osiguranja u susret povećanim rizicima i da li će dovesti do većeg nadzora i poziva vlada na veštačku standardizaciju. Dakle, kako sajber napadi rastu, već postoje znakovi ograničavanja kriterijuma osiguranja. Svi ovi efekti povećali su i potrebu vlada da više analiziraju situaciju i pruže nove promene sprovođenjem obrazovnih kampanja s obzirom na industriju osiguranja. 

GFIA smatra, komentarišući izveštaj OECD-a iz januara 2020. godine, da bi usklađivanje terminologije rizika moglo biti dobra poenta za kupce da bolje razumeju šta sajber osiguranje znači i da ne bi trebalo da postoji prisilna standardizacija, preneli su mediji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde