Globalna tehnološka kompanija kupila hrvatsku platformu za iznajmljivanje smeštaja

Globalna tehnološka firma za putovanja OYO saopštila je u da je kupila hrvatsku platformu za iznajmljivanje smeštaja Direct Booker za neotkrivenu svotu, s ciljem jačanja svoje prisutnosti u Evropi.

„Budući da OYO nastavlja da se širi kao preferirani pružalac kuća za odmor s punim paketom, zaključena je akvizicija evropske firme Direct Booker koja ima više od 3.200 domova i do sada je opsluživala dva miliona kupaca,“ stoji u saopštenju kompanije OYO koju prenosi Seebiz.

Prema BusinessLine Online-u, vrednost akvizicije je 5,2 miliona evra.

Direct Booker su 2010. godine osnovali Nikola Grubelić i Nino Dubretić, izvršni direktor i osnivači. Sedište je u Dubrovniku, ključnoj turističkoj destinaciji u Hrvatskoj.

OYO već poseduje i upravlja brendovima kao što su Belvilla (Belvilla by OYO), DanCenter i Traum Ferienwohnungen u Evropi. Direktni Booker-ov inventar biće dostupan na Belvilla.com a vremenom i na drugim njegovim platformama. Ova će akvizicija ojačati prisutnost OYO-a u Evropi, a posebno u Hrvatskoj, gde već ima gotovo 1.800 kuća za odmor na svojoj platformi Belvilla i preko 7.000 kuća na platformi Traum Ferienwohnungen.

„Bez sumnje, Hrvatska je jedna od najpopularnijih nadolazećih turističkih destinacija na Mediteranu za evropske putnike. Turistički sektor zemlje napravio je veliki korak ka oporavku 2021., a potencijal za tekuću godinu je još veći“, rekao je Mandar Vaidya, izvršni direktor OYO Europe u saopštenju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde