GlobalData: Indija će biti najbrže rastuća ekonomija u 2021.

Indija će vratiti svoj status najbrže rastuće globalne ekonomije već ove godine i to na štetu susedne Kine koja je dve godine zaredom bila na vrhu, prema podacima kompanije za podatke i analitiku GlobalData.

Ova konsultantska kuća sa sedištem u Londonu očekuje da će se indijska ekonomija ove godine naglo oporaviti od trenutne tehničke recesije, povećavši se za 9,7 odsto što je brže od ostalih glavnih ekonomija širom sveta. Očekuje se da će Kina zabeležiti rast od 8,6 odsto.

Prema izveštaju, rast Indije će potaknuti značajna direktna strana ulaganja koja su zabeležena poslednjih meseci, kao i paket ekonomskih podsticaja vredan 266 milijardi dolara koji je vlada odobrila u maju kako bi pomogla ekonomiji da preživi uticaj pandemije koronavirusa, prenosi Russia Today.

Osim toga, nedavni pad slučajeva Covid-19 širom zemlje, zajedno s oživljavanjem potražnje tokom praznične sezone, takođe se tumače kao očigledni znakovi potencijalnog ekonomskog oporavka.

Nacionalna kampanja vakcinacije protiv koronavirusa, pokrenuta ranije ovog meseca, trebala bi pokrenuti oporavak najteže pogođenih sektora, uključujući transport, ugostiteljstvo i zabavu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde