Ginisov rekord: 84 godine u istoj kompaniji

Brazilac Volter Ortman radi u istoj kompaniji 84 godine i 9 dana, što je potvrđeno 6. januara 2022. To je postao i Ginisov rekord za najdužu karijeru u istoj kompaniji.

On je 1938. godine počeo da radi kao pomoćnik u transportu kada je imao petnaest godina u tekstilnoj kompaniji u Santa Katarini u Brazilu pod nazivom Industrias Renaux S.A. (sada poznat kao ReneauxView).

„Daleke 1938. od dece se očekivalo da rade kako bi izdržavali porodicu. Kao najstarijeg sina od petoro dece, majka me je odvela da nađem posao sa 14 godina, “ rekao je Ortman.  

Nakon što je dobio svoju prvu poziciju kao pomoćnik u transportu, Volter je pokazao izvanredne veštine i spremnost da uči, uvek radeći više od očekivanog.

Ubrzo nakon toga, unapređen je na poziciju u prodaji. Zatim je postao uspešan menadžer prodaje.

100 godina i Ginisov rekord

„Pružila mi se prilika da radim kao prodavac. Otputovao sam u Sao Paulo i za manje od nedelju dana ispunio sam proizvodnju porudžbinama koje su bile ekvivalentne tri meseca rada.“

Ortman je 19. aprila 2022. napunio 100 godina. Svoj stogodišnjicu proslavio je u društvu kolega, prijatelja i porodice nezaboravnom žurkom.

„Kada radimo ono što želimo, ne vidimo da vreme prolazi”, rekao je na proslavi.

Dobrog je zdravlja, odlične mentalne jasnoće i pamćenja. Uživa u mirnom životu i svakodnevno vežba. Kao rezultat toga, uspeo je da zadrži dovoljno vitalnosti i energije da se svakodnevno vozi do svog omiljenog mesta: kancelarije.

“Idemo na posao!”

„Ne planiram mnogo, niti mi je stalo do sutra. Sve što mi je stalo je da će sutra biti još jedan dan u kojem ću se probuditi, ustati, vežbati i ići na posao; treba da se bavite sadašnjošću, a ne prošlošću ili budućnošću. Ovde i sada je ono što se računa. Dakle, idemo na posao!“

Volter je oborio sopstveni rekord postavljen 2019. sa 81 godinom i 85 dana.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde