Gejts se sa 2,2 mlrd dolara kladi u oporavak poslovnog turizma

Fond povezan sa Bilom Gejtsom preuzima kontrolu nad hotelima “Four Seasons”, što će koštati 2,2 milijarde dolara.

Gejtsov “Cascade Investment LLC” kupuje oko 50 odsto udela saudijskog princa Alvalida bin Talala, čime će steći 23,8 odsto udela ovog princa milijardera, istovremeno podižući time svoje vlasništvo na 71,3 odsto.

Gejts se ovim potezom praktično kladi na oporavak poslovnog turizma, koji je pretrpeo udarac tokom pandemije. Najmanje dva hotela Four Seasons – uključujući i onaj u centru Menhetna – trenutno su zatvorena, a lokacija u centru Menhetna, koja je u vlasništvu osnivača milijardera Taj Vornera, „prolazi kroz značajne infrastrukturne radove i održavanje”. Međutim, jedan insajder iz ove industrije rekao je Forbes-u da luksuzni hoteli poput Four Seasons -a gube novac ako ne rade sa vrlo visokim stepenom popunjenosti.

Kako prenosi Reuters, Alvalid poseduje udele u mnogim kompanijama, kao što su “Citigroup Inc” i kompanija “Lyft Inc”, a prodavao je svoje udele u hotelima u poslednjih 10 godina.

Princ je, podseća Reuters, oslobođen početkom 2018. godine, nakon što je zadržan u hotelu “Ritz-Carlton” u Rijadu, sa mnoštvom članova kraljevske porodice, visokih zvaničnika i biznismena, a u okviru antikorupcijske akcije Saudijske Arabije.

U intervjuu za Fox News kasnije te godine, Alvalid je rekao da mu je pritvor “oprošten i zaboravljen”.

“Cascade” je odbio da da detalje o ovom finansijskom potezu.

Firma je prvi put investirala u “Four Seasons” 1997.godine, a predstavlja najvećeg privatnog vlasnika  poljoprivrednog zemljišta u SAD.  Gejtsova investiciona firma takođe poseduje udeo u autosalonu AutoNation, proizvođaču poljoprivredne opreme John Deere i drugim kompanijama.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde