Gejts promenio mišljenje o kriptovalutama

Suvlasnik Microsofta Bil Gejts pre koju godinu bio je žestoki kritičar kriptovaluta koje je nazvao spekulativnim ulaganjem.
Čini se da je u međuvremenu ipak pomalo revidirao stavove.Kako prenosi MarketWatch, u novijem intervjuu za američku televiziju CNBC, Gejts je rekao kako danas ima „neutralan stav“ prema bitcoinu, jer niti poseduje kriptovalutu, niti se kladi protiv nje, prenosi Seebiz.Gejts u sklopu svoje fondacije radi na širenju digitalnih valuta u zemljama u razvoju, ali to čini s ciljem da se omogući što veća transparentnost i lakši povraćaj novca. Gejtsu danas najviše smetaju mogućnosti za kriminalne aktivnosti koje omogućuje anonimnost kriptovaluta, i ta mogućnost zloupotrebe je najverovatnije glavni razlog za njegov trenutni stav.
S druge strane, kompanija Microsoft je nedavno patentirala svoj sistem kriptovaluta, zasnovan na alternativnim metodama rudarenja, poput telesne temperature i moždanih talasa.Prethodnih godina Gejts je kritikovao spekulativnu prirodu kriptovaluta, smatrajući da iza njih ne stoji nikakva vrednost, i izjavio kako „bi se kladio protiv njih kad bi postojao lak način za to“.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde