GameStop traži novog finansijskog direktora

Kompanija GameStop objavila je da glavni finansijski direktor i izvršni potpredsednik Džim Bel napušta kompaniju 26. marta.

GameStop je već započeo potragu za novim finansijskim direktorom „sa mogućnostima i kvalifikacijama koje će ubrzati GameStop-ovu transformaciju“, prenosi CNN i piše da to nagoveštava napore kompanije da svoj fokus prebaci sa fizičke na maloprodaju putem interneta.

Najava dolazi mesec dana nakon što je mahnito trgovanje podstaknuto Reddit stranicom WallStreetBets izazvalo ogroman skok – i, kasnije, pad akcija GameStopa. Od početka godine do 27. januara, kada su se akcije vredele 347,51 dolara, sada se trguje na oko 45 dolara, što je veliki pad, ali i dalje iznad onog iznosa kojim se započela godina.

Događaj je doneo ogroman publicitet GameStopu, privukavši pažnju svih od Bele kuće i Dćenet Jelen do milijardera poput Marka Kjubana i Ilona Maska. 

Takođe je pokrenuo pitanja o budućnosti GameStopa, jer se “short sellersi” su “klade” na propast kompanije, a sa druge strane stoje mali trgovci koji misle da je kompanija podcenjena.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde