Fudbaler Real Madrida svoje prvo ulaganje pronašao u Zagrebu

Hrvatski reprezentativac i fudbaler Real Madrida Luka Modrić rešio je da svoje prvo ulaganje u biznis ostvari u jednom domaćem stratapu. U pitanju je društvena mreža za navijače Sportening koja je nastala pre nepunih godinu i po dana.

 “Stadioni imaju limitirane kapacitete, barovi i pabovi su nedavno bili zatvoreni i u takvim okolnostima navijači ne mogu ostvariti osećaj pripadnosti i zajednice. Sportening rešava taj problem i želja mi je da ovim ulaganjem barem delimično vratim navijačima za sve u karijeri”, poručio je Modrić, a prenose iz Sporteninga.

Plan mreže koju je osnovao Ivan Klarić, ugledni hrvatski startap preduzetnik, je da za 16 meseci imaju 6 miliona korisnika. Dosad je aplikacija skinuta više od 250.000 puta. Sportening ima kancelarije u Zagrebu i San Francisku, a uskoro planiraju otvaranje i u Londonu.  “Sportening je specijalizovana društvena mreža koja navijačima omogućava kreiranje navijačkih zajednica, deljenje sadržaja, ocenjivanje igrača i druge navijačke aktivnosti”, navode iz mreže.

Iako nisu naveli koliko iznosi Modrićeva investicija, mreža navodi da su, pored njega, u Sportening dosad uložili veterani Silicijumske doline kao što su Ralf Hoa, COO investicionog fonda Clarium Capital i Šon Elis, autor knjige Hacking Growth, jedan od zaslužnih ljudi za nagli uspon kompanije Dropbox.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde