FOTO: Novi kampus Rimac automobila na 200.000 kvadrata

Nakon godina nagađanja Rimac Automobili potvrdili su da će se novi kampus kompanije graditi nedaleko njihovog sadašnjeg sedišta u Svetoj Nedjelji. Ukupna investicija trebala bi biti veća od 200 miliona eura, a kampus bi trebao biti useljen za dve godine.

Proizvođač najbržeg električnog automobila na svetu i sve aktivniji dobavljač tehnologije za velike svetske marke vozila navodi da će se novi kampus prostirati na površini od 200.000 kvadrata.

Foto: Rimac automobili

Mate Rimac, osnivač i direktor Rimac Automobila kaže da je pre samo deset godina cela kompanija zapravo bio samo on, sam u garaži.

“Od tada smo narasli na oko hiljadu zaposlenih, ušli u strateška partnerstva s Porscheom, Hyundai Motor Grupom i drugim značajnim partnerima te sarađujemo s najvećim imenima automobilske industrije. Ali, ono čemu smo ostali posvećeni je razvoj našeg poslovanja u Hrvatskoj; ponosni smo što smo ostali ovde i što će ova nova lokacija postati naš dugoročni dom,”kaže Rimac.

U Rimac Automobilima navode da će kampus uključivati tehnološki napredno sedište, testnu stazu, smeštajne kapacitete i muzej.

Celi kampus planirano je da bude okružen prirodom i potpuno neutralan za okolinu. U okviru kampusa čak će se proizvoditi i organska hrana, a po prostoru kampusa slobodno će se kretati domaće životinje.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde