Fortaco Grupa kupila Rapp Zastavu

Fortaco Grupa, vodeći nezavisni strateški partner u oblasti teške mašinerije i pomorske industrije, kupio je Rapp Zastavu, srpsku kompaniju koja proizvodi vitla i druga rešenja za pomorsku industriju. Rapp Zastava zapošljava 150 radnika.

Moderna fabrika, koja se nalazi u Gruži, izgrađena je 2014. godine sa 10.000 m2 proizvodnog prostora.

Ovom akvizicijom Fortaco širi geografsko prisustvo i ponudu iz oblasti pomorske industrije. To za Fortaco Grupu i njene kupce predstavlja nove kapacitete u oblastima čeličnih konstrukcija i montaže mašina, kao i u segmentu teških mašina,navodi se u saopštenju.

„Godina 2020. predstavljala je izuzetne tržišne uslove za sve nas. Na osnovu dobrih rezultata tokom teške godine, sa zadovoljstvom mogu da najavim širenje Fortaco Grupe u Srbiju akvizicijom Rapp Zastave, koja je u skladu s našom strategijom da budemo vodeći partner u industriji teške mašinerije i pomorske opreme. Impresioniran sam iskusnim timom, dobrom infrastrukturom i sjajnim proizvodima. Fabrika je moderna sa mogućnostima daljeg širenja. Uveren sam da našim kupcima možemo da pružimo dodatnu vrednost u oblasti zavarenih konstrukcija i sklopova od čelika”, kaže Lars Hellberg, predsednik i izvršni direktor Fortaco Grupe.

„Drago nam je što smo se pridružili Fortaco Grupi i radujemo se što ćemo započeti saradnju s ljudima iz Fortaco-a i sa sadašnjim i budućim kupcima kompanije Fortaco. Rapp Zastava ima dugu tradiciju u proizvodnji čeličnih konstrukcija i montaži mašina. Na raspolaganju nam je i veliki broj kvalifikovanih ljudi u okruženju. Siguran sam da smo u dobroj poziciji da značajno unapredimo svoje poslovanje i proširimo portfolio kupaca i na segment teških mašina“, rekao je Aleksandar Đorđević, generalni direktor kompanije Rapp Zastava.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde