Firma Dejana Stankovića gradiće na potezu između Slavije i parka Manjež

U centru Beograda, na potezu između trga Slavije i parka Manjež, gradiće se višespratne zgrade namenje za stanovanje i poslovni prostor. Prema elaboratu koji je izradila firma Stefial d.o.o., koja je u vlasništvu našeg proslavljenog fudbalera i sadašnjeg trenera Crvene Zvezde Dejana Stankovića, namena za ovo područje je da se ono razvije u novi, polifunkcionalni centar grada.

Vest o tome da će firma Dejana Stanovića investirati u izgradnju luksuznog poslovnog prostora potvrdio je za Novu ekonomiju direktor firme Stefial, Dragan Ruvarac.

“Ovaj deo je trenutno ruglo grada, a u planu je da se gradi ekskluzivan, moderan kompleks, sa zelenilom i zelenim terasama.”

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid u elaborat za Plan detaljne regulacije bloka između ulica Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina. Kako je predviđeno elaboratom, na ovom mestu biće formiran mešoviti gradski centar koji podrazumeva izgradnju poslovno-stambenih objekata i to u odnosu 80 % poslovnog prostora, prema 20% stambenog.

Za izgradnju novih objekata predviđena je površina od 1,82 ha, a u dokumentu se navodi da je plan da se područja Slavije izmesti administrativno poslovanje i formira novi urbani centar sa luksuznim poslovnim prostorom i stanovima apartmanskog tipa.

Takođe, pored izgradnje višespratnica, na pomenutom prostoru planira se i postavljanje novih zelenih površina, kao i potpuno novog drvoreda koji bi trebalo da oplemeni ovo urbano gradsko jezgo.

Firma Stefial, kako sama navodi na svom sajtu, u poslednjih nekoliko godina radila je na projektima koji se nalaze na najprestižnijim lokacijama u Beogradu, Кrunskoj ulici (prvoj stambenoj ulici u Beogradu) i ulicama Birčaninova, Resavska, Strahinjića Bana (objekat koji je dobio nagradu za najlepšu zgradu Beogradu u poslednjoj deceniji), Patrijarha Varnave, Patrijarha Gavrila…

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde