Jedna od najvećih fintech kompanija u Evropi pokreće uslugu kripto trgovanja

Evropska digitalna banka N26 objavila je da pokreće uslugu kripto trgovanja, a to će započeti prvo u Austriji.

Usluga, nazvana N26 Crypto, trebalo bi da postane dostupna austrijskim klijentima N26 u narednim nedeljama i u početku će uključivati 100 tokena uključujući bitkoin i ether.

N26 planira da predstavi ovu funkciju korisnicima na drugim tržištima u narednih šest meseci i na kraju proširi svoju ponudu tokena na ukupno 194 novčića.

Da bi izvršili trgovinu, korisnici biraju novčić i određuju koliko žele da kupe ili prodaju. Kada završe svoju porudžbinu, gotovina se oduzima sa njihovog glavnog stanja računa i pojavljuje se pored tokena po njihovom izboru. Klijenti takođe mogu „prevući i ispustiti“ sredstva sa svog glavnog računa u svoj kripto portfolio, ili obrnuto, saopšteno je iz N26.

Fintech kompanija koja kasni

Ova kompanija iz Berlina, istina, malo kasni u uslugama koje podrazumevaju kriptovalute.

Fintech rival PayPal i Revolut već dugo nude svojim korisnicima mogućnost kupovine i prodaje digitalne imovine, ali i Visa i Mastercard koje svojim klijentima prodaju kripto i takozvane „Web3“ usluge. Nedavno je brazilska digitalna banka Nubank lansirala sopstveni token pod nazivom Nucoin, podseća CNBC.

N26 je jedna od najvećih fintech kompanija u Evropi, koji je u svom poslednjem krugu finansiranja prošle godine postigao procenu od 9 milijardi dolara. Međutim, kao i druge fintech kompanije, kompanija gubi novac. N26 je ostvario neto gubitak od 172,4 miliona evra (168,8 miliona dolara) u 2021, što je povećanje od 14% u odnosu na godinu ranije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde