Evo u šta je novac uložio Majkl Džordan

Kako bi zaštitili vrednost i raritet postojećih kolekcija, proizvođači luksuznih satova izbegavaju povećanje nove ponude . Ova nova taktika omogućuje luksuznim robnim markama da zadrže svoju vrednost na sekundarnom tržištu, posebno u uslovima velike potražnje.

Sekundarnim tržištem za luksuzne satove bavi se startap WatchBox, koja je u nedavnom krugu finansiranja među ostalim vrhunskim sportistima privukla i bivšeg košarkaša Majkla Džordana. 

Prema nekim neslužbenim podacima, WatchBox se procenjuje na gotovo milijardu dolara, što bi mu donelo prestižni atribut jednoroga, prenosi tportal. 

WatchBox je u novembru prikupio svežih 165 miliona dolara kapitala u svojoj poslednjoj rundi finansiranja, a Džordanu su se pridružili kolege Janis Antetokumpo, Kris Pol i Dejvin Buker. 

WatchBox, sa sedištem nedaleko Filadelfije, zaradio je 260 miliona dolara od svog osnivanja 2017. Iako kompanija nije otkrila svoju poslednju procenu prihoda, upućeni su otkrili CNBC-u da se približava iznosu od milijardu dolara.

WatchBox ima zalihe u vrednosti od 150 miliona dolara, a kompanija umesto da služi kao tržište za ravnopravne transakcije, kupuje i trguje luksuznim satovima od prodavaca, zatim proverava autentičnost proizvoda i preprodaje ih sakupljačima i drugim kupcima, beležeći transakcijske naknade u procesu. 

Sekundarno tržište luksuznih satova cveta jer vrhunski proizvođači poput Rolexa i Richarda Millea izbegavaju povećanje ponude kako bi zaštitili oskudnu ponudu svojih kolekcija. To omogućuje luksuznim brendovima da zadrže svoju vrednost na sekundarnom tržištu, posebno kada potražnja raste.

Konsultantska kompanija McKinsey procenjuje da je prodaja “second hand” satova dosegla 18 milijardi dolara u 2019. i mogla bi porasti na 32 milijarde dolara do 2025.

https://novi.bonitet.com/6-stvari-koje-poslovni-covek-moze-da-nauci-od-nikole-jokica/

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde