Ericsson i John Deere partneri u podsticanju 5G inovacija u agrobiznisu

Ericsson Brazil i John Deere sklopili su partnerski sporazum za istraživanje i razvoj tehnoloških inovacija korištenjem 5G tehnologije kao podsticaj novim prihodima u agrobiznisu.

Ovaj sporazum kompanijama omogućava zajednički rad na razvoju rešenja fokusiranih na 5G i IoT za identifikaciju i rešavanje izazova u ovom sektoru pomoću povezanosti, prenosi Seebiz.

Razvojno-istraživački i inovacijski centri Ericssona i John Deerea primeniće tehnologije IoT mobilnog ekosistema poput uskopojasnog IoT (NB-loT) i Cat-M1 kao pokretače rešenja za agrobiznis utemeljenih na 3GPP standardima.

Provere koncepta će za početak biti zajednički razvijene u centrali John Deerea za Latinsku Ameriku u Sao Paolu, gde će 5G oprema biti instalirana. Sporazum uključuje opremanje John Deereovih fabrika petom generacijom opreme kako bi se doprinelo procesu njihove digitalne transformacije i uključenja u poljoprivredu 5.0.

5G će pružiti veću efikasnost u korišćenju spektra i manju potrošnju energije u poređenju sa 3G i 4G LTE. Prema Ericssonovom istraživanju potencijala koje 5G ima za biznis, sektor poljoprivrede ima potencijal zarade 9,6 milijardi američkih dolara do 2030., s 1,9 milijardi američkih dolara dodatne zarade koje podstiče 5G.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde