easyJet: Ovog leta dolazimo na nivo pre pandemije

Britanski niskotarifni avioprevoznik easyJet saopštio je da u manjem gubitku u prvoj polovini poslovne godine, uprkos covidu 19 i višim cenama goriva, prenose agencije.

Kako najavljuju, ovog leta se ipak očekuje da kapaciteti kompanije biti blizu nivoa iz razdoblja pre pandemije

Januarska odluka vlade u Londonu da ukine ograničenja, podstakla su veliku potražnju, kažu u easyJetu. Oni dodaju i da se u proteklih sedam dana letela sa 94 odsto planiranog rasporeda i da su rezervacije za leto porasle.

„Otkako su ukinuta ograničenja putovanja, easyJet beleži snažan i kontinuiran oporavak prodaje, što rezultira pozitivnim izgledima za Uskrs i razdoblje nakon toga“, rekao je izvršni direktor Johan Lundgren.

Dnevne rezervacije za leto trenutno su bolje nego u finansijskoj 2019., rekao je Lundgren i izrazio uverenje da bi se ovog leta kompanij amogla približiti broju letova iz 2019.

easyJet procenjuje da je prvu polovinu poslovne godine koja je završila u martu verovatno zaključila s gubitkom pre poreza u rasponu od 535 do 565 miliona funti, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju gubitak iznosio 701 milion funti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde