Dovršen proces prodaje Frikoma

Nakon što je dobila sva regulatorna odobrenja, Fortenova grupa je dovršila postupak prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane kompaniji Nomad Foods. Fortenova grupa i Nomad Foods potpisali su kopoprodajni ugovor u martu ove godine. Vrednost transakcije iznosi 615 miliona evra, na bazi bez gotovine i bez dugova.

Poslovna grupa zamrznute hrane obuhvata Ledo plus d.o.o. u Hrvatskoj, Ledo Čitluk u Bosni i Hercegovini i Frikom d.o.o. u Srbiji, kao i nekoliko povezanih društava na drugim tržištima jugoistočne Evrope i ima portfolio brendova zamrznute hrane i sladoleda koji su tržišni lideri i uživaju visoku prepoznatljivost među potrošačima u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, s tradicijom dugom pola veka. 

„Ova velika transakcija zaključena je godinu dana nakon što je u Fortenova grupi pokrenut proces prodaje Poslovne grupe zamrznute hrane, uprkos tome što je postupak sproveden u vrlo izazovnim okolnostima pandemije. Puno smo radili na tome i ponosni smo na činjenicu da smo ovom transakcijom u potpunosti ispunili svoje najvažnije ciljeve,” rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.

Kompanija Nomad Foods Limited je vodeći evropski proizvođač smrznute hrane koji ima poznate brendove koji uključuju Iglo, Birds Ey, Findus… Sedište je u Britaniji, a akcije su listirane na Njujorškoj berzi. Na svojoj internet stranici budući vlasnik Frikoma i drugih proizvođača predstavlja se kao najveća evropska kompanija upravo u području smrznute hrane, s prihodima oko 2,3 milijarde dolara. Pet najvećih tržišta ove kompanije u Evropi su, uz Veliku Britaniju i – Italija, Nemačka, Švedska i Francuska.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde