Dobit brzorastućih kompanija u Srbiji – 1,17 mlrd evra

Brzorastuće kompanije u Srbiji u 2019. godini ostvarile su prihod od 19,5 milijardi evra, dobit od 1,17 milijardi evra, dok je izvoz iznosio 3,4 milijardi evra, pokazalo je istraživanje projekta „100 najvećih u Srbiji„.

Više od 4.000 brzorastućih kompanija u Srbiji zapošljava oko 200.000 ljudi.

„U narednim mesecima ćemo se potruditi da istaknemo pozitivne priče brzorastućih kompanija, njihove strategije i ključeve uspeha. Nastojaćemo da kroz online panele i diskusije prenesemo njihove poruke, predstavimo pozitivne prakse, ali i mogućnosti i potencijale daljeg rasta ovih kompanija, a time i srpske i regionalne ekonomije“, rekla je direktorka projekta Ivana Prvanović.

Kako je saopšteno, biće objavljena publikacija „100 najvećih“, gde će prvi put biti rangirane brzorastuće kompanije i data analiza industrijskih grana, sa listom najboljih u svakoj od njih.

Navedeno je da je jedan od najboljih primera brzog rasta kompanija CarGo Technologies čije je domaće softversko rešenje veoma brzo osvojilo tržište u Beogradu i čije iskustvo i model poslovanja mogu biti višestruko korisni za celokupnu privredu u Srbiji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde