Disney na čelo vratio legendarnog šefa

Bivši šef kompanije Disney Bob Iger, koji je 15 godina bio na čelu giganta zabave, vraća se na čelo kompanije.

On će zameniti Boba Čapeka, koji je preuzeo dužnost izvršnog direktora u februaru 2020. Kako procenjuju američki mediji Čapek neće otići nezadovoljan, pošto će mu takozvana ‘izlazna’ plaćanja i benefiti, najverovatnije preći 23 miliona dolara.

Akcije kompanije su pale za više od 40% ove godine i kompanija je uložila milijarde dolara u svoju uslugu striminga Disney+, koja za sada ne donosi novac.

Odluka Igera da se povuče 2020. bila je iznenađenje, nakon što je pokrenuo nekoliko velikih preuzimanja i pokrenuo striming mrežu.

Suzan Arnold, koja je na čelu odbora kompanije, rekla je u saopštenju da je Iger „u jedinstvenoj poziciji“ da vodi Disney kroz „sve složeniji period transformacije industrije“.

Iger se složio da tu funkciju drži dve godine, a za to vreme namerava da pronađe naslednika koji će voditi kompaniju.

„Izuzetno sam optimista za budućnost ove sjajne kompanije i oduševljen sam što me je Odbor zamolio da se vratim kao njen izvršni direktor“, rekao je Iger.

Tokom decenije i po kao izvršni direktor Disney-ija je kupio studio za animaciju Pixar, kompaniju Marvel, LucasFilm, kuću Ratova zvezda, i 21st Century Fox. Ovi poslovi, zajedno sa pokretanjem Disney+ platforme za striming i otvaranjem zabavnih parkova, pomogli su da se tržišna vrednost kompanije poveća pet puta tokom njegovog vremena na čelu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde