Da li se bliži kraj deljenju pretplatničkih naloga na Netflix-u?

Deonice Netflixa pale su za više od 25% u utorak nakon što je kompanija prijavila gubitak od 200.000 pretplatnika u prvom kvartalu.

Ovo je prvi put da je ovaj video-servis prijavio gubitak pretplatnika u više od decenije, zbog čega razmatraju oštriju politiku deljenja pretplatničkih naloga.

Netflix je za stagnirajući rast pretplatnika okrivio povećanu konkurenciju, pomenuto deljenje lozinki, kao i inflaciju i tekuću rusku invaziju na Ukrajinu.

Kompanija je u utorak objavila gubitak čak 200.000 pretplatnika tokom prva tri meseca u ovoj godini i upozorio na produbljivanje problema u poslovanju.

Deonice kompanije potom su pale za više od 25% na berzi.

Netflix predviđa globalni gubitak plaćenih pretplatnika od 2 miliona za drugo tromesečje, što se poslednji put desilo u oktobru 2011.

“Naš rast prihoda znatno se usporio”, napisala je kompanija u pismu deoničarima u utorak.

“Streaming pobeđuje linearni, kao što smo i predvideli, a Netflixovi naslovi su vrlo popularni u celom svetu. Međutim, naša relativno visoka penetracija u domaćinstvima – kada uključujemo veliki broj adresa koja dele račune – u kombinaciji s konkurencijom stvara prepreke za rast prihoda”, naveli su iz kompanije

Netflix je ranije rekao deoničarima da očekuje povećanje od 2,5 miliona neto pretplatnika tokom prvog tromesečja. Analitičari su predviđali da će taj broj biti bliži 2,7 miliona. U istom razdoblju pre godinu dana, Netflix je dobio 3,98 miliona plaćenih korisnika, prenosi SEEbiz.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde