Da li će Coca-Cola zažaliti zbog sponzorstva na EURO2020?

PR timovi kompanije Coca-Cola vredno rade, kako primećuju korisnici društvenih mreža, da smanje “virale” sa Evropskog prvenstva u fudbalu. Svakako, teško je parirati Kristijanu Ronaldu, ali ovo očigledno postaje i moda. Sinoć je italijanski reprezentativac, Manuel Lokateli, dvostruki strelac na utakmici sa Švajcarskom, ponovio potez kolege iz Portugala. Sa osmehom na licu.

https://www.youtube.com/watch?v=BjtrEE3L530

Da li su fudbaleri dali sebi preveliku važnost ili postoji neka vrsta pobune, nije poznato, ali podsećamo da je posle utakmice sa Nemačkom, Francuz Pol Pogba sklonio flašicu Heinekena.

Kako što smo pisali, Coca-Cola je jedan od zvaničnih sponzora Euro 2020, a portparol ovog takmičenja rekao je da se igračima na prvenstvu na konferencijama nude voda, kao i Coca-Cola i Coca-Cola Zero i naglasio da bez takvih sponzora ovo prvenstvo ne bi ni moglo da se održi.

Sve u svemu, cena akcija Coca-Cole nakon Ronaldovog poteza, pala je sa 56,10 na 55,22 dolara, a tržišna vrednost ovog giganta pića otišla je sa 242 na 238 milijardi dolara, izgubivši time 4 milijarde dolara.

Međutim, da li je Coca-Cola stvarno u problemu? Da li je u pitanju Lokateli ili Ronaldo efekti, cena akcija je danas – 54,67 dolara. Ali sredinom maja bila je još niža – 54,17, a kada se pogleda ova godina, najniža je bila sredinom februara – 48,15 dolara. Prošle godine je pala u martu na najnižu vrednost u poslednjih pet godina – 38,30 dolara.

Kada se pogleda duži vremenski period ovo je uobičajen pad, ali pitanje je šta će se desiti do 11. jula kada se Evropsko prvenstvo završava i koliko će još “revolucionara” skloniti njihove flašice sa stola na press konferencijama. Tu dolazimo na pitanje iz naslova.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde