Da li biste garažu od 27 kvadrata platili 90.000 evra?

Najskuplje prodata nekretnina u prva tri meseca ove godine, prema najnovijem izveštaju Republičkog geodetskog zavoda, bila je kuća u Beogradu, koja je novog vlasnika dobila za čak pet miliona evra. 

Reč je o 886 kvadrata u opštini Savski venac, gde se nalaze elitna beogradska naselja Dedinje i Senjak. 

Kada je reč o najskuplje prodatim stanovima, prvo mesto, već duži period, „drži“ Beograd na vodi. Kvadrat najskupljeg stana u Srbiji plaćen je 9.677 evra. Taj isti stan, od 150 kvadrata, ujedno je i najskuplje prodat stan u novogradnji, plaćen ukupno 1.470.888 evra.

Na drugom mestu liste stanova koji su od početka godine postigli najveću cenu je i jedan od 233 kvadrata, ponovo u Beogradu, ali na lokaciji Kalemegdan park, koji je novog vlasnika dobio za ukupno 1.166.350 evra.

Kada je reč o starogradnji, najvišu cenu od 4.500 evra postigao je kvadrat stana u Gospodar Jevremovoj ulici u Beogradu, u opštini Stari grad, dok se najskuplje prodat stan u starogradnji, koji je dostigao cenu od 600.000 evra, nalazi na Novom Beogradu u ulici Trešnjin cvet.

Svojevrsni rekorder po postignutoj ceni je i – garaža na Banovom brdu, čijih je 11 kvadrata prodato po ceni od – 40.000 evra. Ipak, iako je reč o visokoj ceni za garažu, apsolutni rekorder po ovom pitanju je garaža od 27 kvadrata koja je prošle godine prodata na Kopaoniku za čak 90.000 evra. Međutim, cena kvadrata te garaže je ipak bila niža od ove beogradske: 3.333 evra naspram 3.636 evra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde