„Crnogorskoj privredi preti priključenje na respirator“

Predsednik Privredne komore Vlastimir Golubović smatra da crnogorskoj privredi preti “priključenje na respirator”.

On je kazao da su privrednici iskazali određeno nezadovoljstvo sa poslednjim paketom mera Vlade Crne Gore pa je PKCG, kako je dodao, poslala inicijativu Ministarstvu ekonomije u kojoj se između ostalog traži probni rad pre zaključenja ugovora na neodređeno za novozaposlene sa ZZZCG, 50 odsto niži zakup i u zoni nacionalnih parkova, proširenje limita u okviru državne pomoći sa sadašnjih 800.000 evra na 1,8 milion evra kako je to u EU. PKCG insistira i na što skorijem donošenju novog paketa pomoći.

Od prvog do poslednjeg paketa mera koje su Vlade donosile, Privredna komora Crne Gore je, kako je kazao Golubović, učestvovala i konsultovana je oko donošenja paketa mera.

Ipak, Golubović ističe da pored zdravlja stanovništva, koje je kaže, prioritet kao postoji i zdravlje ekonomije. Upozorava da privredi preti “priključenje na respirator”.

“To znači da je u toku borba za opstanak pojedinih privrednih društava. Pitanje je izvesnosti i njihovog opstanka, tu najpre mislim na ugostiteljske objekte ali i druge kompanije”, kazao je Golubović za RTCG, prenosi Investitor.me.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde