Crnogorska firma srušila tender za gradnju auto-puta u Hrvatskoj

Državna kompanija Hrvatske autoceste (HAC) objavila je u subotu u Narodnim novinama (službeni list) da se zbog žalbe na dokumentaciju zaustavlja postupak javne nabavke za dovršetak auto-puta Zagreb – Sisak i pre nego što su ponude za gradnju mogle biti predate.

Naime, rok za predaju ponuda, koji je nekoliko puta pomeran, je 3. maja. Ali, kako piše Večernji list, sada se javna nabavka potpuno prekida, prenosi Investitor.me.

“Žalba izjavljena protiv izmene dokumentacije o nabavci sprečava nastavak postupka javne nabavke za sve grupe predmeta nabavke”, stoji u objavi HAC-a, čime se 300 miliona kuna (skoro 40 miliona evra) vredna javna nabavka na nepoznato vreme zaustavlja.

U HAC-u ističu kako zbog postupka koji je u toku ne mogu, za sada, komentarisati žalbu ni dalji postupak. Ali, zagrebački dnevnik neslužbeno saznaje kako je žalbu na dokumentaciju podnela jedna advokatska kancelarija u ime kompanije iz Crne Gore.

Ta kompanija se, kako se dodaje, do sada nije uopšte uključivala u tok tendera, iako je od 8. marta, kada je tender raspisan, pa sve do sada pristiglo više stotina pitanja i zahteva za izmene i objašnjenja opsežne dokumentacije i troškovnika vezanih za gradnju 9,4 kilometra duge deonice auto-puta od Lekenika do Siska. Zbog tih pitanja je rok za predaju ponuda sa 7. aprila pomaknut, u nekoliko navrata, na 3. maj.

Kada će se postupak tendera za dugoočekivani završetak tog auto-puta nastaviti, ne zna se i zavidi od brzine kojom će Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabavke o žalbi odlučivati. Procenjena vrednost nabave 300 miliona kuna plus PDV, a uz 9,4 km ddeonice do Siska obuhvata i gradnju kraka 1 čvora Sisak u dužini od 1,47 km do početka spojnog puta za Sisak.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde