Crna Gora: Smokva Bay dobio zeleno svetlo

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović, dao je zeleno svetlo za gradnju luksuznog turističkog resorta, Smokva Bay, na lokalitetu Smokvica nadomak Reževića.

To je Mitroviću prvi potpis na neki investicioni projekat od kada je, pre par mjeseci, seo u fotelju prvog čoveka crnogorskog urbanizma, pišu Vijesti, prenosi Investitor.me.

Mitrović je dao saglasnost na idejno rešenje budućeg turističkog naselja sa hotelom sa pet zvezdica na Smokvici, koje je glavnom državnom arhitekti dostavio konzorcijum kompanija V.A.S. Invest, Boticelli Land Development i Ava Development, iza kojih stoji rusko-izraelski kapital. Oni nameravaju da u taj projekat ulože 260 miliona eura.

Time je, kako piše list, napokon stavljena tačka na gotovo deceniju i po dugu agoniju, kroz koju su prolazili investitori, od kada su, još 2005. godine, za 25 miliona evra kupili 13 hektara zemlje od meštana i Opštine Budva.

U međuvremenu su investitori, koji su godinama čekali da se usvoje planska dokumenta, dokupili još četiri hektara, da bi pre dvije godine započeli i zemljane radove i izgradnju infrastrukture, za šta su potrošili dodatnih 12 miliona evra.

Smokva Bay predviđa kompleks dva hotela sa rezidencijalnim kompleksom vila, koje će se kaskadno spuštati ka moru, te izgradnju niza pratećih sadržaja, od rekreativnih do trgovačko ugostiteljskih.

Reč je o prvom privatnom letovalištu na crnogorskoj obali.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde