„Crna Gora se nalazi pred recesijom“

Crna Gora se nalazi pred recesijom, rekao je ekonomski analitičar Predrag Drecun i dodao da je ekonomija u padu, što upozorava na veliku opasnost.

Drecun je, u Jutarnjem programu TVCG, rekao da crnogorska ekonomija beleži pad, te da je pitanje gde će se on zaustaviti i da li će ući u negativnu zonu, prenosi portal RTCG.

“Ja verujem da hoće. U nekim zemljama je već ušao. Na nivou sveta smo oko nule. Recesija je nešto što karakteriše jedna vremenska serija. Ako imate tri perioda koja merite u negativnoj zoni, onda možete da govorite o recesiji. Možda je rano da govorimo, tek je jedna godina istekla. Evo da sačekamo. Trend je silazan svakako i upozorava na veliku opasnost”, kazao je Drecun.

Moramo biti pošteni i reći da Crna Gora ne može da pomogne ako nema realne izvore te pomoći. Crna Gora nema emisiju novca. Mi imamo parazitsku Centralnu banku koja ničemu ne služi sem kontroli banaka ”, rekao je Drecun.

On je ocenio da je crnogorska ekonomija devastirana, i to ne samo poslednjih 30 godina. Problematičan je daleko veći uvoz od izvoza, koji je svega oko 15 odsto.

“To znači da smo uvozno zavisna ekonomija, da će sve što se dešava na svetskom tržištu pogoditi nas vrlo brzo, jer se sve plaća u valuti koja nije naša”, rekao je Drecun.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde