Coca-Cola planira otpuštanja u Nemačkoj

Coca-Cola planira da otpusti 410 radnika u Nemačkoj, objavila je nemačka podružnica američkog prehrambenog diva, piše tportal.

Kompanija planira do kraja godine zatvoriti fabriku u Hamu, u saveznoj zemlji Severnoj Rajni-Vestfaliji, u kojoj su trenutno zaposlena 82 radnika.

Polovina radnih mesta u pogonu biće zatvorena, a ostali radnici, poput prodajnih savetnika, ostaće u regionu, ali će biti raspoređeni na druge lokacije. Otpušteni će biti većinom radnici koji pune automate i servisiraju ih, a trenutno rade u celoj Nemačkoj i organizacijski su raspoređeni na određene lokacije.

Coca-Cola je do sada u Nemačkoj punila automate i servisirala ih, a u budućnosti će te poslove prepustiti podizvođačima. Iz kompanije su u utorak poručili da će radnike nastojati da otpuste „uz što prihvatljivije socijalne uslove, na temelju novog kolektivnog ugovora”.

Sindikat zaposlenih u sektoru hrane, pića i keteringa (NGG) razočaran je odlukom kompanije.

„Ovo je tužan dan u teškim vremenima za radnike Coca-Cole“, rekao je sindikalista Fredi Adjan.

“Zajedno s radničkim većima radićemo na predstavljanju alternativnih predloga i osmišljavanju socijalno prihvatljivih rešenja kako bi se ublažile posledice tih drastičnih planova”, dodao je Adjan.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde